Friss adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Honlapunk azért használ cookie-kat, hogy fokozza az Ön számára nyújtott élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ

Vásárlási tanácsok, hírek

Hogyan lehet hosszú élettartamú munka akkumulátora?

Laikus vásárlóként nem csak a munka akkumulátorok ezerszínű kínálatában tévedhet el, de a számos használati, tárolási, karbantartási előírás is könnyedén összezavarhatja. A legbiztosabb, ha az innen-onnan elcsípett információmorzsák helyett szakértői útmutatásra támaszkodik, és alaposan utánanéz, hogy milyen tárolási, karbantartási és működtetési szabályoknak kell mindenképp eleget tennie azért, hogy munka akkumulátora a lehető legtovább kiszolgálja az igényeit.

Honnan tudhatom, hogy elérkezett az akku csere ideje?

Ha elég figyelmesek vagyunk, még laikusként is könnyedén rájöhetünk, hogy az akkumulátor mikor kezdi magát megadni. Fura hangokat hallat vagy kellemetlen szagú az autó akkumulátor? Az önindító sokat forgat, mielőtt elindulna a motor? Ezek mind-mind árulkodó jelei lehetnek annak, ha az akku már a végét járja. A következőkben összegyűjtöttük a leggyakoribb „tüneteket”, amikből bárki könnyedén rájöhet, hogy a problémák forrását – valószínűleg – az akkumulátornál kell keresni.

Világhódító Exide akkumulátorok

Világhódítő Exide akkumulátorok

Az Exide elődje, az Electric Storage Battery Company 1888-ban tűnt fel az akkumulátorgyártók piacán. Azóta a márka a világ ipari és szállítási energiapiacának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált.

Az autó akkumulátorok működése régen és ma

Az ólom akkumulátorok atyja nem más, mint Gaston Planté. A neves francia fizikus már egy 1859-ben végzett kísérlete során rájött arra, ha kénsavba mártott ólomlemez csíkokba egyenáramot tölt, majd vezet ki, egy még nem létező áramforrást kap.

Kutatása azonban még gyerekcipőben járt...

Minden, amit a szünetmentes akksiról tudni érdemes

Először is tisztázzuk, hogy mit jelent ez a kategória! Szünetmentes akkumulátornak azokat az áramforrásokat nevezzük, amelyek szünetmentes tápegységekhez (UPS, uninterruptible power supply) valók. 

Banner Batterien: a minőségi akkumulátor szinonimája

A Banner 1937 óta meghatározó szereplője az akkumulátoriparnak, rendkívül magas minőségű akkumulátorokkal látva el a legnagyobb autó- és iparigép-márkákat. A Banner egyet jelent a megbízhatósággal és a minőséggel, az innovációval és a szakértelemmel.

Akkumulátor gondozási tippek

Hiába egy kiváló minőségű új akkumulátor, ha tulajdonosa nem vigyáz rá kellőképpen. Kis figyelem ráfordításával sokáig megőrizhetjük autónk akkumulátorának jó állapotát. Íme néhány tipp, hogy nagy eséllyel elkerülhesd a kellemetlen meglepetéseket.

Elektronikai eszközök hatása az akkumulátorokra

Az autóban megtalálható elektromos eszközöket az akkumulátor táplálja. Az egyes berendezések különböző mértékben fogyasztják az energiát: van, amelyik tetemes mennyiségű áramot zabál, és van, amelyiknek a bekapcsolása meg se kottyan az akksinak. 

Mi fán terem a start-stop autós akkumulátor?

Napjaink egyik legfontosabb témája a környezetvédelem és a rendelkezésre álló fosszilis erőforrásokkal való takarékosság.