Friss adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Honlapunk azért használ cookie-kat, hogy fokozza az Ön számára nyújtott élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ

Világhódító Exide akkumulátorok

Világhódítő Exide akkumulátorok

Az Exide elődje, az Electric Storage Battery Company 1888-ban tűnt fel az akkumulátorgyártók piacán. Azóta a márka a világ ipari és szállítási energiapiacának egyik legjelentősebb szereplőjévé vált.

Hogyan valósította meg mindezt? A sikerhez vezető út fontos építőköve volt a stratégiai gondolkodás, a tudatos terjeszkedés és az őrületes tempó, amivel a konkurensek nem tudták felvenni a versenyt. Ha belegondolunk, ez nem újdonság, hiszen minden vállalkozás sikeréhez szükség van a „nagyban gondolkodás” képességére, de ez mit sem ér a befektetett anyagi erőforrások és a mozgósított szellemi tőke nélkül.

Hogyan lett világmárka az Exide?

Az Exide eredetileg áramellátást nyújtott elektromos világítással foglalkozó cégeknek. Idővel egyre több közlekedési és szállítási eszköz áramellátásában szerepet vállalt, így a repülőkben, mozdonyokban és közúti járművekben is elkezdték használni az akkumulátorait. Érdekesség, hogy az Apollo-űrexpedícióhoz is az Exide biztosította az akkumulátorokat.

Miután az amerikai székhelyű cég bekebelezte az európai akkumulátorgyártók 50%-át, már nem volt kérdés, hogy a világ vezető márkájává növi ki magát.

A rohamtempójú fejlődéshez köze volt a tulajdonosváltásnak is. Az új tulajdonos átszervezte a gyártmánystruktúrát, és az erőforrások átcsoportosításával 4-5 olyan óriásgyárat hozott létre, ahol a legköltséghatékonyabb és legkorszerűbb gyártási modellt és technológiát implementálta.

Milyen az Exide technológia?

Az alkalmazott technológia kiválasztását kísérletek sora előzte meg, amelyekben több független kutatóintézet is részt vett. Elsősorban a rácsötvözők hatását vizsgálták a gyártástechnológia és az akkumulátorok üzemi paramétereinek vonatkozásában.

A kutatási eredmények egyértelműen alátámasztották, hogy a kalcium-ón ötvözésű hengerelt, expandált lemezes akkumulátorok messze túlszárnyalják az öntött lemezes technológiát mind mechanika, mind elektromos tulajdonságok terén.

Az Exide akkumulátorok

Akkumulátorok tekintetében a legjobbat kínáljuk vásárlóink és ügyfeleink számára. Akár személygépkocsihoz, mikrobuszhoz vagy teherszállító járműhöz keres akkumulátorokat, Exide akkumulátor kínálatunkban biztosan megtalálja az Önnek megfelelő modellt.

A kiváló minőségű Exide Premium akkumulátor például innovatív technológia alapján valósítja meg a magas kapacitásérték, a nagy energiasűrűség és indítóáram kombinációját. Szintén egyedi fejlesztésű a spirálcellás Exide Maxxima akkumulátor, amelynek esetében a pozitív és negatív lemezek közé illesztett, üvegszál szövetből készült szeparátorral itatják fel az elektrolitot.

Forgalmazott modelljeink többsége karbantartásmentes, és maradéktalanul megfelel a piac aktuális elvárásainak. Tekintse meg gazdag választékunkat, és válasszon egyéni preferenciáitól függően! Ha kérdése van, keresse bátran ügyfélszolgálatunkat!