Friss adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Honlapunk azért használ cookie-kat, hogy fokozza az Ön számára nyújtott élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ

Hogyan lehet hosszú élettartamú munka akkumulátora?

Laikus vásárlóként nem csak a munka akkumulátorok ezerszínű kínálatában tévedhet el, de a számos használati, tárolási, karbantartási előírás is könnyedén összezavarhatja. A legbiztosabb, ha az innen-onnan elcsípett információmorzsák helyett szakértői útmutatásra támaszkodik, és alaposan utánanéz, hogy milyen tárolási, karbantartási és működtetési szabályoknak kell mindenképp eleget tennie azért, hogy munka akkumulátora a lehető legtovább kiszolgálja az igényeit.

Tippek a munka akkumulátorok megfelelő tárolásához

Tévedés ne essék, még egy prémiumminőségű munka akkumulátor élettartama is véges, így használat függvényében, de valamikor biztosan cserélnie kell majd. Ugyan a munka akkumulátorok jobban bírják a „gyűrődést”, a gyakori töltéseket és a merítéseket (a munka akkumulátorok ciklusállósága akár háromszorosa is lehet az indító akkumulátorokénak), így ideálisak mindennapi használatra is, de ez még nem jelenti azt, hogy kimeríthetetlen energiaforrások. Az előírtaknak megfelelő használatukon és tárolásukon áll vagy bukik, hogy milyen sokáig működnek majd. A következőkben néhány aranyszabályt osztanánk meg a munka akkumulátorok szakszerű töltése, megfelelő tárolása kapcsán.

Ezekre célszerű odafigyelnie:

· A munka akkumulátoroknál fokozottan ügyelnie kell a tárolási hőmérsékletre. Kerülje a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket! Ideális 15 fokban tárolni, de semmiképp sem szabad 25 Celsius-foknál melegebben tartania akkumulátorát.

· Ha szabadidős tevékenységekhez (túrázásnál kempingfelszereléshez, lakóautóhoz, hajóhoz stb.) használja a munka akkumulátort, télen nagy valószínűséggel hónapokig kihasználatlanul is állhat. Ilyenkor, téliesítés előtt töltse 100%-osra az akksit, hiszen az akkumulátor tárolás során magától is merül!

· Soha ne hagyja teljesen lemerülni az akkumulátort, még akkor sem, ha csak ritkán és rövid időkre használja! Lehetőleg figyeljen arra, hogy soha ne hagyja lemerülni 45% töltöttségi szint alá!

· Száraz, közvetlen napsütéstől védett, hűvös helyen tárolja!

Ahogy az a fentiekből is látszik, már a nem megfelelő hőmérsékleten való tárolás is jelentősen lerövidítheti az akkumulátor élettartamát. Legyen felkészült, olvassa el megvásárolt munka akkumulátor részletes tájékoztatóját, vagy kérdezze munkatársainkat!